IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

Uitnodiging: Informatiedag over de nieuwe IKT-Warentest „Zelfverdichtende Bodems“

Gepubliceerd op 04 juli 2017
0 Reacties
Verfüllung Leitungsgraben

Vergelijkende test: het IKT onderzoekt verschillende zelfverdichtende bodemmethodes in het laboratorium en in situ.

  • welke zelfverdichtende bodems heb ik nodig?
  • waar liggen de toepassingsgrenzen?
  • hoe zit het met de statische berekeningen, het drijfvermogen en het vermogen om op te graven?

De komende IKT-Warentest „Zelfverdichtende Bodems“ zal deze vragen beantwoorden. Geïnteresseerde netbeheerders worden uitgenodigd om deze informatiedag bij te wonen. Op 26 juli 2017 willen wij u graag informeren over deze nieuwe IKT-Warentest en met u discussiëren over de inhoud van de test.

Informatiedag IKT-Warentest „Flüssigböden“
Woensdag 26 juli 2017, van 10.00 tot 14.00 uur
Hoofdvestiging IKT in Gelsenkirchen (Exterbruch 1)
Deelname aan deze dag is kosteloos.

De probleemstelling

De positieve eigenschappen van tijdelijk vloeibare , zelfverdichtende bodems aangaande de kostenefficiency en het dragend vermogen staan lijnrecht tegenover onduidelijkheden en gebrek aan informatie respectievelijk uitvoeringsrisico’s. Gebrek aan kwaliteitseisen en verschil in informatie in de huidige voorschriften en toepassing van richtlijnen leiden tot een grotere onzekerheid. Bovendien ontbreken tot nu toe producent-onafhankelijke methoden voor het testen van materiaal en praktische omstandigheden ter plekke met betrekking tot de kwaliteit. Daarom worden zelfverdichtende bodems tot nu toe slechts sporadisch toegepast.

Ons doel

Einbau von Flüssigboden in den Leitungsgraben

Welke zelfverdichtende bodems zijn geschikt voor welke toepassing? De IKT-Warentest geeft antwoorden.

Bij de nieuwe IKT-Warentest onderzoekt het IKT de kwaliteitseisen aan zelfverdichtende bodems. We zullen vergelijkende onderzoeken bij geselecteerde, verhandelbare zelfverdichtende bodems in het laboratorium en ter plekke op de bouwplaats uitvoeren. Hiervoor willen we in samenwerking met de deelnemende netbeheerders een testprogramma met uniforme criteria en randvoorwaarden ontwikkelen. Producteigenschappen en inbouwrisico’s moeten bepaald worden, evenals betrouwbare, neutrale en onafhankelijke informatie over (grens-)voorwaarden voor het gebruik van zelfverdichtende bodems. Uit de Resultaten van de warentest zullen belangrijke, voor de praktijk relevante aanwijzingen voor de keuze van het product en de methode worden afgeleid. En we werken samen aan aanbevelingen voor de aanbesteding, bouwuitvoering en kwaliteitsborging.

Netbeheerders gezocht!

Voor dit plan is door Technische Werken Burscheid in samenwerking met IKT een subsidieaanvraag ingediend bij de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met het oog op het in te brengen eigen aandeel worden momenteel andere netbeheerders gezocht, die zich zowel inhoudelijk als financieel aan het project willen verbinden. Door het verbond van deelnemende netbeheerders wordt het effect van de individuele deelnamekosten met een veelvoud verhoogd („financieringshendel“). De kosten voor deelname zijn afhankelijk van het aantal netbeheerders dat in het project wil participeren.

Interesse? Dan kunt u zich aanmelden bij:
ing. Sebastiaan Luimes
Telefoon: +31 0(26) 845 45 69
E-mail: luimes@ikt-nederland.nl

Uw voordeel

Gut gebettet liegt länger

Mooi ingebed blijft langer liggen. Maar waar moet je op letten bij tijdelijk vloeibare, zelfverdichtende bodems?

Als lid van de stuurgroep van deze warentest werkt u direct mee aan de samenstelling van het eisenpakket en het testprogramma. U profiteert van de kennis- en ervaringsuitwisseling met andere netbeheerders. De warentest zal een marktoverzicht van zelfverdichtende vloeibare vulmaterialen, aanvullende technische specificaties en instructies voor de bouw opleveren. U krijgt gekwalificeerde verklaringen over de technische prestaties van zelfverdichtende bodems op basis van een uniform en gefundeerd onderzoeksplan en een scala aan diensten. U profiteert van adviezen en invoerparameters ten behoeve van de leidingstatica (DWA-A 127).

Kom naar onze informatiedag en laat u zich zonder enige verplichting informeren over de IKT-Warentest „Zelfverdichtende Bodems”! Het IKT informeert u over de huidige status van het project en over de mogelijkheden voor netbeheerders om aan het project deel te nemen, u kunt vragen stellen en meediscussiëren. Indien deelname aan de Warentest voor u tot de mogelijkheden blijkt te horen, dan blijven we na de informatiedag met u in contact.

Informatiedag IKT-Warentest „Flüssigböden“
Woensdag 26 juli 2017, van 10.00 tot 14.00 uur
Hoofdvestiging IKT in Gelsenkirchen (Exterbruch 1)

Contactpersoon

 

image_pdfimage_print

Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.