IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

Eerste laboratorium voor CIPP-liners in Nederland

Gepubliceerd op 02 januari 2013
0 Reacties

Kantoor en laboratorium: IKT Nederland is in dit kantoorgebouw in Arnhem gevestigd.

Kantoor en laboratorium: IKT Nederland is in dit kantoorgebouw in Arnhem gevestigd.

Het neutrale en onafhankelijke IKT uit Duitsland heeft de vestiging in Arnhem officieel geopend. IKT-manager Roland W. Waniek en bedrijfsleider Peter Brink openden het nieuwe IKT Nederland, het eerste laboratorium voor CIPP-liners in Nederland. Ruim 70 geïnteresseerden waren hierbij aanwezig.

Doelstellingen

Wij richten ons op objectieve en onafhankelijke informatievoorziening aan opdrachtgevers, zegt Peter Brink, bedrijfsleider van IKT Nederland. Vooral de gemeenten zijn erg geïnteresseerd. Door Brink en zijn collega´s wordt gefundeerde informatie over het vakgebied aangeboden. Aantrekkelijke opleidingen maken hier deel van uit. Zowel op locatie bij de opdrachtgevers als op de vestiging in Arnhem.

Materiaaltest en statische berekening Stefan Kötters, plaatsvervangend bedrijfsleider van IKT Nederland, gaf uitleg over de diensten die worden aangeboden:

Het leggen van contacten: IKT in gesprek met de gasten.

Het leggen van contacten: IKT in gesprek met de gasten.

 • Onderzoek en testen van proefstukken uit CIPP-liners
 • Bouwplaatsbegeleiding tijdens uitvoering CIPP-liners
 • Controleren en uitvoeren van statische berekeningen
 • Verzorgen van opleidingen rondom het product CIPP-liners, vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering en kwaliteitscontrole
 • Kötters verduidelijkte in zijn toespraak de directe samenhang tussen het testen van de materialen en de statische berekening. Al deze werkzaamheden en diensten worden ook in Nederland, zoals gebruikelijk in Duitsland, neutraal en onafhankelijk uitgevoerd.

  Internationale samenwerking

  Dr. ing. Bert Bosseler, wetenschappelijk directeur van IKT, promootte in zijn toespraak een grensoverschrijdende samenwerking. De problemen zijn vaak vergelijkbaar – bijvoorbeeld, zowel in Nederland, Nordrhein-Westfalen en België hebben beheerders te kampen met hoge grondwaterstanden. IKT wil vanuit het kantoor in Arnhem, de uitwisseling van internationale ervaringen bevorderen.

  Stabiliteit van grote riolen

  IKT ontwikkelt testmethode voor hoofdriolen: Erik Laurentzen vertelt over het praktische gebruik van het MAC systeem.

  IKT ontwikkelt testmethode voor hoofdriolen: Erik Laurentzen vertelt over het praktische gebruik van het MAC systeem.

  Erik Laurentzen, senior rioolbeheerder bij de gemeente Arnhem, presenteerde de eerste praktische toepassing van het MAC-proces in Nederland. Dit inspectiesysteem onderzoekt de stabiliteit van grote profielen aan de hand van minimale vervormingen van de buis.

  Hierdoor kunnen de beheerders beter beslissen of renovatie überhaupt zinvol is en zo ja met welke methode. Het IKT verzorgt op dit moment de verdere ontwikkeling van het MAC-proces om semi-automatische metingen in middelgrote rioolstrengen mogelijk te maken.

   

  Bezoek in het laboratorium

  Een blik in het laboratorium: Sebastiaan Luimes toont de testmethodes die op proefstukken worden toegepast.

  Een blik in het laboratorium: Sebastiaan Luimes toont de testmethodes die op proefstukken worden toegepast.

  Tussen de lezingen door konden de gasten een bezoek brengen aan het laboratorium van IKT Nederland. De verschillende beproevingen werden gedemonstreerd met proefstukken uit CIPP-liners. Sebastiaan Luimes gaf uitleg over de testapparatuur en demonstreerde de essentiële testen live.

   

  IKT-keuringsafdeling voor CIPP-liners

  image_pdfimage_print

  Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.