IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

Opleidingsprogramma

Renovatie van inspectieputten

In de loop der jaren heeft het IKT naam gemaakt als scholings- en opleidingsinstituut. In cursussen, seminars en vakbijeenkomsten deelt het IKT waardevolle kennis over thema’s ten aanzien van de bouw, exploitatie en renovatie van ondergrondse leidingnetwerken.

Opleidingen in 2024:

  • Rioolrenovatie Manager – 8-daagse cursus
  • Renovatie van inspectieputten – 2-daagse cursus
  • Rioolrenovatie met CIPP-liners
  • Statische berekeningen voor kousrenovaties – 2-daagse cursus

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om in-company opleidingen te verzorgen. Al onze opleidingen zijn volledig in het Nederlands. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier kunt u toesturen via info@ikt-nederland.nl.

 


Rioolrenovatie Manager

Rioolrenovatie Manager

Wat is er nodig om rioolrenovaties in goede banen te leiden? Het is de taak van een Rioolrenovatie Manager om een tijds- en budgetplanning voor innovaties en strategisch belangrijke werkzaamheden ten aanzien van rioolrenovaties te bepalen. De Manager detecteert hierbij continu verbeteringen in het werkproces en nieuwe kansen. In deze 8-daagse cursus komt alles aan bod; van renovatie en reparatie tot nieuwbouw, met oog voor leidende normen en veiligheid. Het maken van duidelijke beslissingen, het interpreteren van concrete resultaten en het concentreren op wat belangrijk is behoren tot de belangrijkste kerncompetenties van de Rioolrenovatie Manager. Op deze manier is de verwerking van complexe rioolrenovatiemaatregelen zo effectief mogelijk.

Doelgroep: Netbeheerders, medewerkers van gemeenten, ingenieurs, adviesbureaus, producenten, aannemers, architecten

Duur: 8-daagse opleiding

Kosten: € 2.150,00 excl. BTW, incl. cursusmateriaal en lunch; leden van de Förderverein betalen € 1.935,00 excl. BTW

Lokatie: Arnhem, Kantoorgebouw De Enk

Data:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@ikt-nederland.nl.


Renovatie van inspectieputten – 2-daagse opleiding

Renovatie van inspectieputten

Steeds meer ontstaat er bewustwording dat putten er vaak slechter aan toe zijn dan op voorhand gedacht werd en putrenovaties falen, als bij de keuze van een methode alleen beoordeeld wordt op basis van foto´s of videobeelden. Nader onderzoek in de put blijkt noodzakelijk om te kunnen bepalen met welke methode een put het beste gerenoveerd kan worden.

Sinds een paar jaar wordt IKT bijna wekelijks door gemeenten en adviesbureaus ingeschakeld voor onderzoek in inspectieputten. Hierbij is zoveel belangrijke informatie aan het licht gekomen, dat met ingang van 2022 de opleidingsdag Renovatie van Inspectieputten is omgezet naar een 2-daagse cursus. Hierdoor kan er dieper worden ingegaan op de materie en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende renovatiemethodes en het bepalen van de meest geschikte methode. Tevens komen onderwerpen als ondergrondvoorbereiding, biogene zwavelzuuraantasting en grondwaterinfiltratie aan bod.

De bevindingen uit de IKT onderzoeken in het veld komen ruimschoots aan bod. Het cursusprogramma is gebaseerd op een 10-stappenplan, dat leidt tot een goede en duurzame putrenovatie.

Doel: Brede en uitgebreide kennis verwerven op het gebied van het renoveren van inspectieputten

Doelgroep: Medewerkers van gemeenten, waterschappen, adviesbureaus en aannemers

Kosten: € 955,00 excl. BTW, incl. cursusmateriaal en lunch; leden van de Förderverein betalen € 860,00 excl. BTW

Data:

  • dinsdag 14 en woensdag 15 mei:                Arnhem, Kantoorgebouw De Enk

Programma 2024
Aanmeldingsformulier opleidingen 2024 in PDF


Rioolrenovatie met CIPP-liners

Rioolrenovatie met CIPP-liners

Rioolrenovatie door middel van CIPP-liners wordt in ons land al veelvuldig toegepast, maar vaak ontbreekt nog de kennis voor een goede aanpak.
IKT biedt u de kans om u te verdiepen in de verschillen in materiaalgebruik en inbouwmethodes. Tijdens de opleidingsdag Rioolrenovatie met CIPP-liners komt niet alleen het gehele traject vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering en kwaliteitscontrole aan de orde, maar er wordt ook ingegaan op de laatste ontwikkelingen op dit vakgebied.

Doel: Brede basiskennis verwerven op het gebied van het product CIPP-liners

Doelgroep: Medewerkers van gemeenten, waterschappen, adviesbureaus
en aannemers

Kosten: € 535,00 excl. BTW, incl. cursusmateriaal en lunch; leden van de Förderverein betalen € 480,00 excl. BTW

Data:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@ikt-nederland.nl


Statische berekeningen voor kousrenovaties – 2-daagse opleiding

Renovatie van inspectieputten

In Nederland wordt ongeveer 200 kilometer aan kousrenovaties (CIPP-lining) ingebouwd, waardoor de meeste opdrachtgevers inmiddels wel in aanraking zijn gekomen met deze techniek. Om tot een succesvolle en stabiele kousrenovatie te komen die 50 jaar mee kan gaan, is het belangrijk dat materiaaleigenschappen en omgevingsparameters bekend zijn en dat deze ontwerpparameters op een juiste manier toegepast worden in een statische berekening.

IKT biedt u de kans om de kennis te vergaren die nodig is om een statische berekening succesvol uit te voeren, van het maken en controleren van ontwerpparameters tot het zelf uitvoeren van de statische berekeningen. Hierbij wordt uitgelegd hoe de berekeningen met de hand uitgevoerd kunnen worden en hoe de statische berekeningen met het programma Easypipe uitgevoerd kunnen worden.

Doel: Uitgebreide kennis verwerven op het gebied van statische berekeningen voor kousrenovaties

Doelgroep: Medewerkers van adviesbureaus, aannemers en gemeenten

Kosten: € 955,00 excl. BTW, incl. cursusmateriaal en lunch; leden van de Förderverein betalen € 860,00 excl. BTW

Data:

  • dinsdag 17 en woensdag 18 september:           Arnhem, Kantoorgebouw De Enk

Programma 2024
Aanmeldingsformulier opleidingen 2024 in PDF


Het gebouw van IKT in Gelsenkirchen (Duitsland).

Opleidingen IKT hoofdkantoor in Gelsenkirchen (D)

Deze cursussen en workshops zijn volledig in de Duitse taal.
U kunt op www.ikt.de/seminare klikken voor meer informatie en aanmelding. Voor aanmelding volg de instructies op het pdf-bestand.

 

 

 

 


Heeft u speciale wensen m.b.t. opleiding? Heeft u behoefte aan informatie over een specifiek onderwerp m.b.t. de ondergrondse infrastructuur? Stuur dan een vraag of een tip naar info@ikt-nederland.nl.

Sinds 1994 heeft het non-profit en onafhankelijk instituut IKT een enorme hoeveelheid ervaring en kennis opgebouwd op het gebied van de ondergrondse infrastructuur.

Rioolstelsels, materialen, reinigingstechnieken en dergelijke zijn op vele manieren getest, onderzocht en beproefd. De resultaten die daaruit voortvloeien leveren zeer waardevolle informatie op die wij graag met u willen delen.

 

image_pdfimage_print

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland