IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

IKT Nederland zoekt naar een Europese identiteit

Gepubliceerd op 14 december 2012
0 Reacties

Met een precisie-loep worden de composiet-dikte en de harslagen gemeten

Met een precisie-loep worden de composiet-dikte en de harslagen gemeten

Sinds maart 2012 heeft IKT ook een vestiging in Nederland. In Arnhem om precies te zijn. IKT staat voor Institut für Unterirdische Infrastruktur (instituut voor ondergrondse infrastructuur) en is een onafhankelijk Duits instituut dat onder meer onderzoeken en testen uitvoert op het gebied van de bouw van ondergrondse leidingen en netwerken voor gas, water en afvalwater.

Het vakblad riolering, een maandelijks vakblad, sprak met Peter Brink (Bedrijfsleider van IKT Nederland) en Bert Bosseler (wetenschappelijk directeur van IKT Gelsenkirchen) over de totstandkoming en doelstellingen van de non-profit organisatie.

Kennis verspreiden en landen binden

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heeft IKT sinds de oprichting in 1994 al veel bekendheid vergaard. De organisatie merkte dat er ook vanuit Nederland en België steeds meer interesse kwam voor haar activiteiten. Het instituut werkt nauw samen met Duitse universiteiten en is opgericht vanuit het ministerie van het Duitse Noordrijn-Westfalen met de doelstelling om de burgers te dienen.

Lees meer…

image_pdfimage_print

Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.