IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

Testkeurmerk voor Hamers Leidingtechniek B.V.: 100% in IKT-LinerReport 2016

Gepubliceerd op 24 maart 2017
0 Reacties

IKT-Vestigingsmanager Sebastiaan Luimes (r.) overhandigt het LinerReport-keurmerk aan Stephan Hamers van Hamers Leidingtechniek B.V..

IKT-Vestigingsmanager Sebastiaan Luimes (r.) overhandigt het LinerReport-keurmerk aan Stephan Hamers van Hamers Leidingtechniek B.V..

100 procent kwaliteit leveren. Uit de onderzoeken van het IKT-laboratorium bleek dat in 2016 elk CIPP-linerproefstuk uit de door Hamers Leidingtechniek B.V. ingebouwde Alphaliners, voldeed aan alle testcriteria. IKT-Vestigingsmanager Sebastiaan Luimes overhandigt deze onderneming nu een IKT-testkeurmerk, wat deze goede dienstverlening bevestigd.

Waterdichtheid, buigspanning, E-modulus en wanddikte – pas wanneer een CIPP-linerproefstuk gelijktijdig voldoet aan deze vier testcriteria, kan de renovatie daadwerkelijk meteen goedgekeurd worden. In 2016 waren het slechts 60% van alle CIPP-linerproefstukken die bij IKT zijn binnengekomen, die gelijktijdig aan alle vier testcriteria voldeden.

Testkeurmerk voor best mogelijke dienstverlening

Hamers Leidingtechniek B.V. uit Wijchen leverde het afgelopen jaar bij elke CIPP-linerproefstuk het best mogelijke resultaat. Nu overhandigt Sebastiaan Luimes, vestigingsmanager van IKT Nederland, aan Stephan Hamers, directeur van Hamers Leidingtechniek B.V., het test-keurmerk „IKT-LinerReport 2016 – 100% voldaan“.

Sternen-Grafik

100% voldaan: Alle testen in alle vier testcriteria voldoen (2012 – 2016)

De „100%-club“

In de laatste vijf jaar zijn er enkele renovatiebedrijven naar voren gekomen die op hun top presteren. Zij voldoen met al hun CIPP-linerproefstukken gelijktijdig aan alle vier testcriteria – en bouwen zodoende aan een „100%-Club“. Zij voldoen hiermee aan de eisen die gesteld worden door de bestaande normen en de netbeheerders. In het jaar 2016 behoorden slechts vijf van de 22 renovatiebedrijven hiertoe (negen van de 24 in 2015). Het lukt slechts enkele bedrijven om deze hoogwaardige diensten over meerdere jaren te verlenen.

Vijf aan de top

In 2016 gaven de resultaten voor de enkele testcriteria over het algemeen reden tot voldoening. De totale kwaliteit van een CIPP-liner voldoet pas echt, wanneer aan alle vier de testcriteria gelijktijdig voldaan wordt. Dat lukte in 2016 slechts vijf bedrijven. Hamers Leidingtechniek B.V. (met Alphaliner) is er daar één van.

Voor elk jaar in de „100%-Club“ krijgt het desbetreffende renovatiebedrijf een ster met daarin het jaartal in onze „Sterren-afbeelding“. Des te meer sterren een bedrijf heeft, des te constanter levert dit bedrijf de hoogst mogelijke renovatiekwaliteit af. Elf bedrijven hebben tussen 2012 en 2016 minstens één jaar 100% kwaliteit behaald. Hamers Leidingtechniek B.V. kan nu zijn vierde ster aan de muur hangen.

IKT-opleiding: Rioolrenovatie met CIPP-liners

26 maart 2019 in Breukelen
27 juni 2019 in Arnhem
19 september 2019 in Zwolle

Programma
Aanmelden

IKT-Opleidingsprogramma

Dertiende IKT-LinerReport

Voor de dertiende keer heeft IKT – Instituut voor ondergrondse infrastructuur zijn jaarlijkse LinerReport gepresenteerd. Het gaat om 1.845 CIPP-linerproefstukken die in het jaar 2016 uit bouwlocaties voor kwaliteitscontrole ontnomen waren en door de IKT-testafdeling voor CIPP-liners zijn onderzocht.

Drei-Punkt-Biegeversuch

Voldaan: driepuntsbuigproef aan een CIPP-linerproefstuk

Vier testcriteria worden voor elk CIPP-linerproefstuk onderzocht: E-Modulus, buigspanning, wanddikte en waterdichtheid. De eisen komen uit de DIBt- of KOMO-keurmerken of eventueel afwijkende eisen van de opdrachtgevers.

Het hele IKT-LinerReport lezen, met gedetailleerde gegevenstabellen op renovatiebedrijf en hun CIPP-liners:
IKT-LinerReport 2016 (Nederlands)
IKT-LinerReport 2016 (Deutsch)
IKT-LinerReport 2016 (English)

Naar download van alle IKT-LinerReports

IKT-keuringsafdeling voor CIPP-liners

Contactpersoon

ing. Sebastiaan Luimes
Tel: +31 (0)26 84545-69
E-Mail: luimes@ikt-nederland.nl

 

image_pdfimage_print

Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.