IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

Impressie InfraTech 2015: IKT presenteert het MAC-Systeem

Gepubliceerd op 27 januari 2015
0 Reacties

IKT Nederland-stand: Het MAC-Systeem staat in het middelpunt.

IKT Nederland-stand: Het MAC-Systeem staat in het middelpunt.

De stand van IKT Nederland op de InfraTech 2015 in Rotterdam werd goed bezocht. Naast het advies-, onderzoeks-, test- en opleidingsaanbod had IKT vooral het MAC-systeem op de voorgrond gezet. Met dit systeem kan de stabiliteit van het buis-bodem-systeem in man-toegankelijke riolen (vanaf DN 1200) op een non-destructieve wijze worden onderzocht. Eau de Paris heeft het systeem uitgevonden en IKT ontwikkelt het systeem verder. Intussen is het MAC-systeem klaar om ingezet te worden in de gemeentelijke rioolstelsels.

Lees meer over het MAC-systeem…

Spannende presentaties

Tegenover de IKT Nederland-stand in het Rioleringstheater zijn talrijke spannende presentaties gehouden over diverse riolerings-gerelateerde onderwerpen met sprekers uit het binnen- en buitenland. IKT Nederland had het programma voor het Rioleringstheater samengesteld. Zo had bijvoorbeeld Erik Laurentzen van de Gemeente Arnhem een presentatie gehouden over het renoveren van het belangrijkste riool in Arnhem, namelijk het Moerriool.

Erik Laurentzen van de Gemeente Arnhem houdt zijn presentatie over het renoveren van het belangrijkste riool in Arnhem, namelijk het Moerriool.

Erik Laurentzen van de Gemeente Arnhem houdt zijn presentatie over het renoveren van het belangrijkste riool in Arnhem, namelijk het Moerriool.

Prof. Dr.-Ing. Bert Bosseler, wetenschappelijk directeur van IKT, heeft gesproken over Asset Management van het rioolstelsel – zijn focus: het creëren van reële waarde in de bouw en het gebruik van het gehele rioolstelsel. Peter Brink van IKT Nederland was de moderator van het Rioleringstheater.

Showdown bij het Infradebat

Het kennisplatform CROW had op hun stand het zogenaamde „Infradebat“ georganiseerd. Belangrijke personen uit de Infrastructuur-Branche, die vaak verschillende standpunten bij een onderwerp vertegenwoordigen, duelleren in een „Arena“ 1-op-1 met woorden, voordat het onderwerp naar overige experts en uiteindelijk openbaar ter discussie vrijgegeven wordt.
De InfraTech vindt elke twee jaar plaats in Rotterdam. Men hoeft echter niet zo lang te wachten op een vervolg: Volgend jaar opent de Infratech voor de tweede keer zijn deuren in Essen (Duitsland).

InfraTech 2016 in Essen

IKT, Duitsland

 

Prof. Dr.-Ing. Bert Bosseler, IKT, bij het Infradebat van het kennisplatform CROW

Prof. Dr.-Ing. Bert Bosseler, IKT, bij het Infradebat van het kennisplatform CROW

Contactpersoon IKT Nederland

ing. Sebastiaan Luimes
Vestigingsmanager
Telefoon: +31 ‑ (0)26 ‑ 845 45 68
E-Mail: luimes@ikt-nederland.nl

 

verdere impressies van de InfraTech 2015

 

image_pdfimage_print

Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.