IKT

IKT - Instituut voor ondergrondse infrastructuur

IKT-LinerReport 2015: Weemoedstranen door wanddikte

Gepubliceerd op 29 februari 2016
0 Reacties

IKT-Prüferin mit zwei unterschiedlich dicken Schlauchliner-Proben

Precieze bepaling is noodzakelijk: Statisch dragende wanddiktes zijn verschillend opgebouwd.

In het IKT-LinerReport 2015 zijn meer dan 2.000 CIPP-linerproefstukken uit zes verschillende landen onderzocht. De resultaten zijn bovendien van hoog niveau. Alleen het stabiliteitscriterium Statisch dragende wanddikte voldoet minder vaak aan de gestelde eis dan vorig jaar.

Bij de testcriteria buigspanning bij breuk en E-Modulus zijn in 2015 goede waardes bereikt – zelfs nog iets beter dan vorig jaar, wat al een goed jaar was. Bij het testcriterium waterdichtheid was er zelfs een verbetering van 2 procentpunten. Alleen bij de statisch dragende wanddikte, wat samen met de E-Modulus de stijfheid van een CIPP-liner bepaald, geeft een minder positief beeld. Bij ongeveer elke 20 CIPP-linerinbouw wordt de vereiste statisch dragende wanddikte niet behaald.
IKT-LinerReport 2015

IKT-LinerReport

Schlauchlinerprobe in Prüfgerät

Driepuntsbuigproef van een CIPP-liner.

Sinds 2004 publiceert het neutrale en onafhankelijke IKT-Keuringsafdeling voor bouwproducten jaarlijks over de resultaten van hun onderzoeken van CIPP-linerproefstukken. Het doel is om de opdrachtgevers van renovatiemaatregelen een overzicht te geven van de daadwerkelijk op de markt behaalde kwaliteit van de uitvoering.
Naar de downloadpagina voor alle IKT-LinerReports

IKT-Keuringsafdeling voor CIPP-liners

De IKT-Keuringsafdeling is een door het Deutschen Institut für Bautechnik (DIBt) erkende onderzoekslichaam voor CIPP-liners en deelliners. De afdeling is geaccrediteerd volgens DIN EN ISO/IEC 17025 voor bepaalde mechanisch-technische onderzoeken naar polymeren/composieten van zowel buis- en CIPP-linersystemen als GVK-laminaten.
IKT-Keuringsafdeling voor CIPP-liners

Offerte-aanvraag voor het testen van CIPP-liners

Prüferin tropft Testflüssigkeit auf Linerprobe

Het testen van de waterdichtheid van een CIPP-liner.

Standaard-onderzoeken of uitgebreidere onderzoeken? Wij maken voor u een offerte, op maat gemaakt voor uw wensen. Hierdoor weet u zeker dat de kwaliteit op uw bouwplaats in orde is.
Offerte-aanvraag CIPP-liners

Proefstukbegeleidingsformulier CIPP-liners

Het gaat het meest spoedig wanneer u bij het sturen van uw CIPP-linerproefstuk, een proefstukbegeleidingsformulier meestuurt. Zo weet u zeker, dat uw CIPP-linerproefstukken eenduidig toegeordent kunnen worden aan de bepaalde strengen of bouwplaatsen. Wij verzoeken dan ook om voor elk CIPP-linerproefstuk een aparte proefstukbegeleidingsformulier in te vullen.
Proefstukbegeleidingsformulier CIPP-liners

Contactpersoon

ing. Sebastiaan Luimes
Vestigingsmanager
Telefoon: +31 (0)26 845 45 69
E-Mail: luimes@ikt-nederland.nl

 

image_pdfimage_print

Delen...

 

Contact:
IKT Nederland
Kantoorgebouw "De Enk"
Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem

T: +31 (0) 26-84545 60
E: info@ikt-nederland.nl

www.ikt-nederland.nl
www.facebook.com/IKT.Nederland
www.linkedin.com/company/ikt-nederland

 

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.