10 jaar IKT LinerReport: kwaliteit en transparantie verbonden!

Driepuntsbuigproef voor CIPP-Liners

Driepuntsbuigproef voor CIPP-Liners

Sinds 2004 bericht het IKT laboratorium jaarlijks over de resultaten van de onderzoeken van CIPP-liners. Zijn liners tegenwoordig beter? Welke trends zijn er waar te nemen? En wat is de actuele stand?

Een klein jubileum is er te vieren: voor de 10e maal op rij presenteert het IKT zijn jaarlijkse LinerReport, een jaaroverzicht van de kwaliteit van de CIPP-liners. Een mooie gelegenheid om terug te kijken in de statistieken, om de kwaliteitsontwikkeling van de belangrijkste renovatiemethode de revue te laten passeren.

Doel: markttransparantie door openheid

Maar niet iedereen zal gelijk de champagnekurken laten knallen, daarvoor heeft het IKT-LinerReport de vinger op teveel pijnlijke plekken gelegd. Opgewonden discussies onder professionele vakmensen waren het gevolg en deze bleven niet altijd zonder emoties. Daarbij ging het vanaf het begin om de vraag, in hoeverre sommige centrale kwaliteitscriteria, die de liner-fabrikanten de klanten beloven en die in de DIBt-toelating van hun product zijn vastgelegd, ook daadwerkelijk tijdens de uitvoering nagekomen worden. Doel van IKT was en is, om met het IKT-LinerReport transparantie en openheid te geven, om op die manier kwaliteitsverbetering van CIPP-liners te initiëren.

Lees meer…